Opwijks Bierfestival 2023

Welkom op het Opwijks bierfestival ism Nijdrop.
2 September 2023!

Onze fiere partners


BIERLIJST

Hieronder kan u alles bieren vinden die aanwezig zijn op het bierfestival 2023!

Kana - speciaal bier - 5.4%

KANA Bier: Ambachtelijk Genot
KANA belichaamt ambachtelijke passie in elke druppel. 
Dit bier is een viering van smaak en gemeenschap, 
met brouwsels die zorgvuldig zijn gemaakt om te verwonderen.
Verwacht een reeks smaakprofielen die de diversiteit van bier verkennen. Van weelderige moutige tonen tot verfrissende hopbitterheid. Proef de toewijding aan ambachtelijke kwaliteit bij KANA Bier en ontdek hoe ze de kunst van het brouwen omzetten in een tastbare genot. .

Kana - Tripel - 6,7%

KANA Tripel: Gedurfde Ambacht in een Glas
Een bier dat ambacht en durf samenbrengt in een enkele slok. Deze Tripel is een eerbetoon aan Belgische traditie met een moderne twist. Bij de tripel kun je een complex smaakprofiel verwachten, zoals een uitgebalanceerde combinatie van moutige diepte en hopkarakter. Deze Tripel kan subtiele tonen van fruit, kruiden en een vleugje kruidigheid bevatten. Laat je smaakpapillen te laten dansen op een sublieme symfonie van smaken. Of je nu een avontuurlijke proever bent of gewoon wilt genieten van vakmanschap in een glas, KANA Tripel heeft een plaats voor je.

Magic Hour – Blonde – 7%

"Magic Hour" is een blonde biercreatie van Brouwerij Tipsy Tribe met een alcoholpercentage van 7%. Deze naam verwijst naar het betoverende moment van de schemering, wat ook de sfeer van dit bier weerspiegelt. Verwacht een evenwichtige mix van moutige zoetheid en verfrissende hopbitterheid. Het heeft zachte moutachtige tonen en subtiele bloemige, kruidige of fruitige aroma's van de gebruikte hop. 

Een toegankelijke keuze met een vleugje magie om van te genieten tijdens het Opwijkse Bierfestival 2023.
- tipsytribe.be -

Chaotique – American IPA - 6%

"Chaotique" is een verfrissende American India Pale Ale (IPA) van Brouwerij Tipsy Tribe met 6% alcohol. 

Deze IPA barst van hoparoma's en -smaak, met een uitgesproken bitterheid en hints van citrus, pijnboom en tropisch fruit. De moutige basis balanceert de smaken en leidt tot een droge afdronk. 

Proef de avontuurlijke wereld van hop tijdens het Opwijkse Bierfestival 2023.

Umlauts Unleashed – Bxl Kolsch – 5,5%

"Umlauts Unleashed" is een verfrissende Bxl Kölsch van Brouwerij Tipsy Tribe, met 5.5% alcohol. Deze Kölsch-stijl biedt een lichte, heldere kleur en een subtiel evenwicht tussen moutige zachtheid en milde hopbitterheid. 

De Kölsch bierstijl onderscheidt zich door zijn heldere, lichte kleur en de harmonieuze combinatie van moutige zachtheid en subtiele hopbitterheid. Deze traditie inspireerde "Umlauts Unleashed" met een eigen unieke twist.

Geniet van deze karaktervolle, soepele keuze tijdens het Opwijkse Bierfestival 2023.

Phases – Hoppy Session White – 4,9%

"Phases" is een verfrissende Hoppy Session White van Brouwerij Tipsy Tribe, met 4.9% alcohol. 

Dit bier combineert een lichte ervaring met rijke hopkarakter. Verwacht een bleke, troebele kleur en een aangename hopbitterheid, mogelijk met tonen van citrus, kruiden of bloemen.

Ontdek de gevarieerde smaakfasen van "Phases" tijdens het Opwijkse Bierfestival 2023. Ideaal voor wie een licht, maar smaakvol bier zoekt.

Hofmann Trip'l – tripel  – 8,5%

"Hofmann Trip'l" is een krachtig bier met een alcoholpercentage van 8.5%. Deze Tripel biedt een complexe smaakervaring met drie dimensies van genot.

Verwacht een harmonieuze balans tussen moutige diepte en fruitige aroma's, versterkt door het hogere alcoholgehalte. De term "Trip'l" verwijst naar de driedubbele impact van smaak, aroma en kracht die dit bier kenmerkt.

Met een rijk smaakprofiel nodigt "Hofmann Trip'l" uit tot ontdekking. Ervaar de veelzijdige dimensies van smaak tijdens het Opwijkse Bierfestival 2023.
- kasuta.be -

Narcist – tripel  – 5,9%

"Narcist" is een creatie van Kasuta Brewers, een brouwerij die bekend staat om zijn vernieuwende benadering van bier. Dit bier draait om balans en karakter, waarbij de naam speelt met de ideeën van zelfontdekking en diepgang.

Met "Narcist" kun je een uitgekiende mix van smaken verwachten. De brouwerij heeft gezocht naar harmonie tussen moutige rijkdom en hopkarakter. Dit zou kunnen leiden tot een bier met een fijne balans tussen zoetheid en hopbitterheid.
Proef de intrigerende smaak van "Narcist" en ontdek de unieke bierbeleving van Kasuta Brewers. 

Een must-try op het Opwijkse Bierfestival 2023.

Champagne Charlie – Berliner Weisse  – 6,5%

"Champagne Charlie" van Kasuta Craft Brewers is een bier dat de verbeelding prikkelt. Geïnspireerd door het bruisende karakter van champagne, is dit bier een verfijnde viering van smaak.

Met een lichtere afdronk en een bescheiden alcoholgehalte, doet "Champagne Charlie" denken aan de finesse van champagne. Het combineert de elegantie van bubbels met de ambachtelijke flair van bier.

Verken deze unieke creatie en proef de feestelijke en verfrissende kant van "Champagne Charlie." Een sublieme keuze om te ontdekken tijdens het Opwijkse Bierfestival 2023.

Heldin - IPA - 6,5%

"Heldin IPA," een creatie van Heldin Beer, is een bier dat krachtig en verfrissend vrouwelijke trots belichaamt. Deze IPA staat bekend om zijn uitgesproken hoppige karakter en Heldin Beer heeft daar zeker een eigen draai aan gegeven.

Verwacht bij "Heldin IPA" een balans tussen moutige basis en hopbitterheid. De hoparoma's kunnen variëren van citrusachtig tot bloemig, en dragen bij aan de kenmerkende smaak. Deze bierstijl staat bekend om zijn uitgesproken en soms pittige smaak, en "Heldin IPA" kan deze kenmerken zeker omarmen. Elke slok is een viering van vrouwelijke kracht en smaak. Ontdek deze unieke bierervaring en proef de trots die in elke druppel zit. 
- heldin.be -

Capri-Ale - IPA - 6,5%

"CAPRI-ALE" is een bier dat de geest van de zomer vastlegt in elke slok. Dit brouwsel van Brouwerij De Block in vraag van Eddy De Nil,  is een eerbetoon aan de oude Op- Ale.

Verwacht bij "CAPRI-ALE" een verfrissend smaakprofiel dat balans vindt tussen moutige zachtheid en een vleugje hopbitterheid. Dit bier is mogelijk ideaal om te genieten op een zonnige dag, met smaaknotities die doen denken aan citrusachtige frisheid.

Ontdek de zomerse smaken van "CAPRI-ALE" en laat je verfrissen door de unieke bierervaring.
- capriale.be -

Horny Hornet - honingbier – 8%

Horny Hornet, een lokale knaller. Het is een bier dat je smaakpapillen doet zoemen van opwinding. Met een aantrekkelijke uitstraling en een knipoog naar de natuur, belichaamt dit bier avontuur.

Dit bier combineert verfijnde smaken en creativiteit. Net als een zwerm hoornaars komt het met kracht, maar behoudt het een intrigerende balans.

Duik in de unieke wereld van "Horny Hornet" en laat je verrassen door de opwindende smaken. 
Een smaakvolle ontdekking om te ervaren.

Horny Hornet IPA - honingbier – 8%

Horny Hornet IPA is een brouwsel dat de kracht van een IPA combineert met de zoetheid van honing. Met een alcoholpercentage van 8% biedt dit bier een prikkelende smaakervaring.

Dit honingbier, gebrouwen met zorgvuldige ingrediënten, kan een gebalanceerde mix van hopbitterheid en honingzoetheid bieden. 

Ontdek de onderscheidende smaak en laat je smaakpapillen betoveren door deze unieke combinatie van smaken.- bemyhoney.be -

Brouwerij DOK'S - Blond– 5,2%

"Dok's Blond" is een bier dat je uitnodigt om te genieten van verfrissend vakmanschap. Dit brouwsel van Dok's Bier belichaamt de essentie van een traditioneel blond bier met een moderne twist.

Bij Dok's Blond kun je een harmonieus samenspel van moutige zachtheid en subtiele hopbitterheid verwachten. Dok's Blond is een eerbetoon aan ambacht en kwaliteit, gebrouwen met zorg en toewijding. Of je nu een doorgewinterde bierliefhebber bent of gewoon wilt genieten van een heerlijk glas, Dok's Blond biedt een smaakvolle ervaring die je smaakpapillen zal verwennen.

Brouwerij DOK'S - Amber - 6,2%

"Dok's Amber" nodigt je uit om de diepte van karakter te proeven in elke slok. Verwacht bij Dok's Amber een uitgebalanceerde mix van moutige complexiteit en een subtiele bitterheid. Dit amberbier kan mogelijk tonen van karamel en noten bevatten, wat zorgt voor een rijke en verwarmende smaakervaring.

Dok's Amber is een ode aan de kunst van het brouwen en de diversiteit van smaak. Of je nu een kenner bent of gewoon op zoek bent naar een bier met karakter, Dok's Amber heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke smaakreis.
Laat je verwennen door de warme en uitnodigende smaken die dit bier te bieden heeft.

Brouwerij DOK'S - Bruin - 6,5%


Ervaar de weelde van smaak in "Dok's Bruin" 
Dit brouwsel van Dok's Bier verkent de rijke wereld van bruine bieren op sublieme wijze.

"Dok's Bruin" biedt een harmonieus samenspel van moutige rijkdom en subtiele bitterheid. Verwacht tonen van karamel, chocolade en gedroogd fruit voor een diepgaande en bevredigende smaakervaring.

Ontdek de diepte van "Dok's Bruin" op doksbier.be en laat je betoveren door de unieke smaken die dit bier te bieden heeft.

Brouwerij DOK'S - IPA- 5,2%


Proef de spanning van avontuurlijke smaak in "Dok's IPA" 
Dit brouwsel van Dok's Bier brengt de opwinding van een IPA naar voren met een eigen unieke draai.

"Dok's IPA" onthult een uitgebalanceerde fusie van hopbitterheid en een verfrissende afdronk. Verwacht een mix van fruitige en bloemige tonen, die samen een levendige smaakervaring creëren.
Ontdek de rijke smaak van "Dok's IPA" op doksbier.be en geef je smaakpapillen een prikkelend avontuur dat de essentie van IPA omarmt.

Brouwerij DOK'S - Zomeruur - 6,5%


Laat je dorst lessen met "ZOMERUUR" bier.
Dit brouwsel nodigt uit tot verfrissing en ontspanning, perfect voor zonnige dagen.

"ZOMERUUR" brengt een verkwikkende balans van smaken, een lichte moutigheid en een vleugje citrusachtige frisheid. 
Elk slokje is als een verfrissende duik in een helder zwembad.

Ervaar het plezier van "ZOMERUUR" en omarm de zomerse smaken die dit bier te bieden heeft.

Brouwerij DOK'S - Winteruur - 8%


Verwelkom de koude maanden met open armen dankzij "WINTERUUR" bier. Dit brouwsel omarmt de gezelligheid van de winter met een hartverwarmende twist.

Ervaar een rijke en complexe smaakbeleving, met tonen van karamel, kruiden en een vleugje warmte. Elk slokje voelt als een knusse avond bij de open haard.

Geniet van de warmte van "WINTERUUR" en omarm de hartverwarmende smaken die dit bier tot leven brengt.

Brouwerij DOK'S - 20100 Zelderloo - 7.8%


Duik in een unieke bierbeleving met "20100 Zelderloo" 
Dit brouwsel brengt de charme van de Zelderse regio rechtstreeks naar je glas.

"20100 Zelderloo" is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en smaak van de streek. Met een harmonieuze mix van moutige tonen en een mogelijk vleugje lokale flair, is elk slokje een reis naar de Zelderse tradities.

Martinas bieren - Martin-Ale - 5% 


Ontdek de passie achter elke slok van "Martin-Ale"
Dit brouwsel van Martinas Bieren belichaamt de liefde voor ambachtelijk gebrouwen bier.

"Martin-Ale" biedt een smaakervaring doordrenkt met toewijding en vakmanschap. Elke slok kan mogelijk een harmonieuze balans van moutige diepte en subtiele hopbitterheid bieden, met een vleugje karakter dat het uniek maakt.

Proef de passie van "Martin-Ale" en laat je verrassen door de smaakvolle creatie die dit bier vertegenwoordigt.
- martinasbieren.be -

Den Houten Molen - Rangsken - 7.5%


Duik in de ongefilterde authenticiteit van "Rangsken"
Dit ambachtelijke brouwsel van Den Houten Molen neemt je mee op een reis naar de pure kern van smaak.

"Rangsken" biedt een smaakervaring die rijk is aan karakter en puurheid. Met subtiele tonen van mout en hop, verweeft dit bier op meesterlijke wijze de elementen van natuurlijke smaak.

Verken de ongetemde smaak van "Rangsken"en laat je
betoveren door de echte, ongepolijste smaken die dit bier te bieden heeft.

Kletskop - 6.5%


Laat je smaakpapillen verrassen door het levendige "Kletskop" bier. Dit brouwsel van De Proefbrouwerij zet een lach op je gezicht met zijn unieke karakter.

"Kletskop" biedt een heerlijke samensmelting van smaken en een vleugje speelse creativiteit. Elk slokje is als een ondeugend avontuur voor je smaakzintuigen.

Ontdek de verrassende smaak van "Kletskop" en laat je meevoeren door de uitdagende en vrolijke smaken die dit bier te bieden heeft.

DNO Brewing -Tripel Muis Blond - 7%


Stap binnen in de wereld van de "Tripel Muis Blond" en laat je betoveren door een bier dat speelsheid en karakter op unieke wijze combineert. Met een ondeugende knipoog naar smaakverkenning biedt dit brouwsel van DNO Brewing een frisse ontdekkingstocht voor je smaakpapillen.
Bij het eerste slokje zullen de lichte moutige tonen je verwelkomen, gevolgd door een subtiel vleugje fruitige levendigheid. De balans tussen deze smaakelementen zorgt voor een aangename harmonie die je uitnodigt om elke slok te verkennen en te genieten.

DNO Brewing - Tripel Muis Amber - 7%


Stap in de wereld van ondeugende smaken met "Tripel Muis Amber". Dit speelse brouwsel van DNO Brewing is als een knipoog van genot in elke slok.

"Tripel Muis Amber" onthult een verrassende dans van smaken, met noten van moutige warmte en een vleugje fruitige levendigheid. Elke slok is als een avontuurlijke ontmoeting met een ondeugende muis.

VIBB - Prior - 9%


VIBB Prior is een eerbetoon aan traditie met een moderne twist. Dit bier verwelkomt je met een rijke moutigheid en een subtiele zoetheid van karamel. 

Naarmate je proeft, ontdek je delicate fruitige en kruidige nuances die zorgen voor een harmonieus samenspel van smaken. Laat je betoveren door de diepte en finesse van VIBB Prior, een waar genot voor de smaakpapillen.

VIBB - blond -  7%


Laat je verrassen door de verfijnde eenvoud van VIBB Blond. 
Dit bier verwelkomt je met een heldere en lichte uitstraling, wat de opmaat is voor een subtiel smaakavontuur.

Bij de eerste slok proef je een zachte moutigheid, omhuld door een vleugje bloemige aroma's. Terwijl het bier zich ontvouwt, komen delicate fruitige toetsen tevoorschijn, wat resulteert in een verfrissend samenspel van smaken.

 VIBB Blond biedt een lichte en aangename ontdekking voor je smaakpapillen.

Brouwerij Deneef-Moortgat - Woeste Blond - 6,6%


Laat je smaakpapillen op een avontuurlijke reis gaan met Woeste Blond. Dit bier, gebrouwen door Woeste Brouwers, brengt de harmonie van moutige zachtheid en een vleugje fruitige levendigheid in elke slok.

Woeste Blond nodigt je uit om de kracht van natuurlijke ingrediënten te ontdekken, verpakt in een bier dat zowel verkwikkend als uitnodigend is. Proef de levendige karakteristieken die dit bier zo uniek maken.

Brouwerij Deneef-Moortgat
Woeste Tripel -  8,8%

Betreed het rijk van smaakvolle sensaties met Woeste Tripel, een bier dat zijn naam eer aandoet. Dit brouwsel van Brouwerij Deneef-Moortgat belooft een reis door een weelderig landschap van smaken.

Bij de eerste slok ervaar je de rijke diepte van mout, gevolgd door een subtiel spel van kruidige en fruitige toetsen. Woeste Tripel is als een symfonie van smaaklagen die harmonieus samenkomen en je zintuigen betoveren.
- Woeste.be - 

GEUZENEUZEN

Lambiek
Girardin 5°  -  1 bon

Oude geuze
Tilquin 7°  -  2 bonnen
Girardin 5°  -  2 bonnen
Eylenbosch 5,8° -  2 bonnen
3 Fonteinen 6° -  2 bonnen
Cantillon 5° - 2 bonnen


Fruit
Kriek oud beersel 6°  -  2 bonnen
Schaarbiekse kriek eylenbosch  -  2 bonnen

SPECIAL
Wild blond eylenbosch 7°  -  3 bonnen
Boon Monoblend vat 79 - 9 °  -  3 bonnen
Boon Monoblend vat 77 -  8,5°  -  3 bonnen
Boon Monoblend vat 31 - 8,1°  -  3 bonnen
Cuvée Kluybosch Lambiek cider 6°  -  3 bonnen
Cuvée Kluybosch Lambiek Islay Whiskey BA 6°  -  3 bonnen
Boon Apogee Oude Geuze 7°